Over Ons

In de statuten van CLUB Coaching staat dat we inclusiviteit en integratie ondersteunen door middel van interculturele communicatie, het leren van Nederlands en het ontwikkelen van vaardigheden. Als je nu denkt “nou, dat klinkt nogal vaag”, dan heb je helemaal gelijk! Wij geloven dat het coachen van mensen in het ontwikkelen van hun eigen persoonlijke vaardigheden een bekrachtigend proces is, maar ook niet precies in een vorm te gieten – uiteindelijk ligt een groot deel van het werk bij onze cursisten. Jammer genoeg betekent dit ook dat het lastig is om een specifiek doel te stellen dat bij iedereen waar we mee werken past. In plaats daarvan focussen we ons op het proces en de vaardigheden die nodig zijn om mensen naar hun doel te helpen, wat dat ook is. Met dit in gedachten kiezen we in onze lessen en cursussen voor heutagogische in plaats van pedagogische benaderingen.

Heutagogie als concept werd voor het eerst geïntroduceerd in 2000 door Hase en Kenyon. Volgens dit concept leren studenten door middel van double loop learning. Simpel gezegd betekent dit dat de student bij het opdoen van kennis niet alleen het wat onderzoekt, maar ook het hoe en waarom. Het omvat in wezen reflectie op het leerproces zelf, is leerlinggestuurd en er wordt voortdurend onderhandeld. Uiteindelijk leidt dit tot levenslang leren als vaardigheid.

Wat te verwachten van onze cursussen:

  • Individuele ondersteuning van je coach gedurende de hele cursus
  • Een sympathiek administratieteam dat je helpt bij het vinden van oplossingen voor eventuele problemen die je tegenkomt
  • Uitgebreid, gestructureerd leren van zowel de inhoud als het proces

Wat te verwachten van ons team:

  • Een ondersteunende, respectvolle omgeving waarin je je eigen leerproces kunt verkennen
  • Open, eerlijke en transparante communicatie om er voor te zorgen dat je altijd betrokken word
  • Empathisch luisteren en oplossingsgerichte coaching om een omgeving te creëren waarin je kunt bloeien